Foietaj

Ai gustat vreodată o placintă atât de bună încât ai cerut și a doua porție? Te-au fascinat umpluturile cu ciocolată, gem sau chiar bacon și ciuperci? Ei bine, toate aceste delicii încep cu un foietaj reușit!

Gândește-te la cele mai simple ingrediente pe care le are orice bucătărie, combină-le pas cu pas și voilà! Este atât de simplu, încât foietajul va deveni unul dintre ingredientele pe care îți vei dori întotdeauna să le prepari în casă!

Ingrediente:

  • 1kg făină albă
  • 20g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 20g sare
  • 220ml lapte
  • 70g zahăr
  • 220ml apă cu gheață

Credeai că foietajul este un ingredient congelat, pe care îl cumperi pur și simplu din magazinele alimentare? E timpul să iți schimbi această părere. Poți prepara chiar tu de la zero un foietaj minunat cu doar 6 ingrediente la îndemâna oricui!

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să amesteci toate aceste ingrediente. Floare la ureche, nu-i așa? Adaugă apa treptat, până când reușești să obții un aluat ferm, dar omogen.

Rezultatul obținut se acoperă cu o folie și este lăsat la congelator timp de o oră. Urmează să îl întinzi un pic, ca mai apoi să încorporezi margarina tip plic și să aduci colțurile aluatului la mijloc.

Următorul pas constă în întinderea aluatului și împăturirea acestuia de mai multe ori până îl aduci la o grosime de 3-4 cm. E la fel de simplu ca modelatul pastelinei, tot ce îți trebuie e un făcăleț gata de acțiune.

La final, poți congela foaia obținută pentru când vei găti mai tarziu. Ai libertatea de a o tăia în orice forme vrei tu, în funcție de ceea ce urmează să prepari.

Foietajul făcut în casă este genul de preparat care face orice gustare să se simtă speicală. Toate acele straturi ușoare încărcate de aroma și textura pufoasă vor oferi o experiență unică de fiecare dată. Urmărește video-ul pas cu pas și încearcă și tu rețeta noastră de foietaj în bucătăria ta!


foietaj

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne