Rețetă foietaj cu mere

INGREDIENTE

  • 400 grame de făină
  • 180 ml apă
  • un ou
  • un praf de sare
  • 250 grame de unt
  • 1 kg de mere
  • o lingurita de scortisoara
  • 150 grame de zahăr
  • o lamaie
  • 50 grame de unt topit pentru uns foile
  • 150 grame de zahăr pudră pentru decor

PAȘI

Pentru a face aceasta prajitura foietaj cu mere, trebuie sa ai in vedere urmatoarele:

  • Puneţi făina într-un bol, adăugaţi oul, sarea, apa şi frământaţi bine aluatul până devine elastic, apoi îl lăsaţi să se odihnească timp de o oră, acoperit cu o folie.
  • În acest timp, curăţaţi merele le daţi prin răzuitoare, le stoarceţi de zeama lăsată, apoi puneţi peste ele sucul de la lămâie, zahărul şi scorţişoara şi le amestecaţi bine.
  • Luaţi foaia de aluat şi o întindeţi puţin; întindeţi untul peste ea, o împăturaţi ca pe un plic şi o lăsaţi 10 minute la rece, apoi repetaţi operaţiunea de două ori, întinzînd-o ca pe foaia de tăiţei apoi o adunaţi ca pe un plic.
  • Când aluatul este pregătit, îl împărţiţi în două bucăţi şi întindeţi cele două foi; prima o aşezaţi în tava în care aţi pus o foaie de copt, o ungeţi cu unt topit, adăugaţi umplutura şi cea de a doua foaie peste care treceţi cu pensula înmuiată în unt.
  • Încălziţi cuptorul la 200 de grade şi coaceţi foietajul pentru 35-40 de minute. Când este copt, îl pudraţi cu zahăr.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne