Foccacia cu struguri

INGREDIENTE

 

  • 56 de grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2/3 cană de apă caldă
  • 4 căni de făină
  • 1/2 lingură de sare kosher
  • 3/4 cană de ulei de măsline
  • 2 linguri de cimbru proaspăt tăiat
  • 1 lingură de rozmarin proaspăt tăiat
  • 500 grame de struguri verzi și mov
  • sare grunjoasă
  • pentru garnisit rozmarin și cimbru proaspăt
  • piper negru măcinat

PAȘI

  • Într-un bol de mixer amestecați drojdia și apa caldă, lăsați drojdia la înmuiat 5 minute. Adăugați făina, sarea kosher, 1/4 din ulei și bateți la viteză mică timp de 4-5 minute. Adăugați ierburile proaspăt tăiate și dați pe viteză medie spre mare, dacă aveți cârlig pentru aluat schimbați paleta de mixer cu acesta. Bateți aluatul timp de 5 minute.
  • Mutați aluatul într-un bol uns, ungeți și partea superioară, acoperiți cu o folie de plastic și lăsați la dospit, într-un loc cald și uscat, până i se dublează volumul, aproximativ 1 oră.
  • Turnați 1/4 din uleiul rămas într-o tavă sau formă de copt, așezați aluatul în tavă și presați ușor cu degetele pe acesta pentru a îl așeza pe margini. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați la dospit 1 oră.
  • Preîncălziți cuptorul la 218 grade celsius.
  • Așezați strugurii pe arat, apoi stropiți cu uleiul rămas, la final presărați sarea și piperul. Dați la cuptor pentru 25-30 de minute. Serviți foccacia la temperatura camerei.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne