Rețetă foccacia cu Secretul Bunicii

Umm…foccacia! Acea bunătate proaspăt coaptă, care completează fiecare mic dejun, momentele grabite dintre sarcinile numeroase de la muncă sau chiar gustările din miez de noapte.

Îți dorești să înlocuiești pâinea clasică? Ei bine, o rețetă de foccacia este alegerea ideală. Fie că simți nevoia să îți umplii burtica doar pentru o clipă, sau poftele tale tocmai s-au lovit de niste dorințe puternice, o felie de foccacia o să te ungă imediat pe suflet.

Ingrediente:

  • 500g făină
  • 400ml ulei de măsline
  • 10g sare
  • 10g zahăr
  • 10gr drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 300ml apă
  • 5g rozmarin.

Acum ca nu mai trebuie sa facuiti reteta de focaccia, imediat ce ai reușit sa o prepari, o poți tăia într-o varietate de forme, inclusiv: pătrate, triunghiuri sau dreptunghiuri lungi. Înainte de gust, mirosul este cel care te va cuceri cu siguranță!

Pentru că au un gust deosebit, feliile de foccacia pot fi servite atât simple cât si alături de un topping care va oferi si mai multă savoare. Partea bună este că te poți bucura de ele combinându-le după bunul plac.

Poți integra feliile de foccacia în combinațiile tale de sandwich obișnuite sau poți chiar sa le ungi marginile cu ulei de măsline sau unt. Adaugă pesto, bacon, legume tocate și orice alte ingrediente aromate care sunt pe placul tău.

Dacă foamea este problema, foccacia este soluția. Feliile sunt destul de copioase chiar dacă au un aspect mai subțire decât bine-cunoscută pâine. Totodată, foccacia are o textură fragedă care absoarbe aromele alimentelor folosite ca umpluturi, reușind în acest fel să atingă cele mai înalte culmi ale papilelor gustative.

Forma sa plată permite întinderea uniformă a ingredientelor pe care vrei sa le adaugi, iar uleiul de măsline si aroma bogată de rozmarin se potrivesc minunat în orice situație pe focaccia. Rețete mai simple ca aceasta nu găsești!

reteta gogosi

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne