Focaccia integrala cu masline si rozmarin

INGREDIENTE

 

  • 500 g faina alba tip 450
  • 250 g faina integrala
  • 2 lgt sare
  • 30 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata secretul bunicii
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • lapte cat cuprinde cca 400-500 ml
  • 100 g masline negre feliate
  • rozmarin
  • ulei de masline
  • cascaval, sunca (optional)

PAȘI

  • Se prepara maiaua. Se incalzesc usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze.
  • Intr-un bol se pune faina alba, faina integrala, sarea si uleiul. Restul de lapte se incalzeste usor. Se face o gropita in mijloc si se toarna maiaua, apoi putin cate putin din lapte amestecand din mijloc spre exterior incorporand toata faina. Cand se obtine un aluat bun de framantat, se rastoarna pe masa infainata si se framanta pana se obtine un aluat moale, elastic si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
  • Din aceasta cantitate am copt doua focaccia, una in tava cuptorului si alta mai mica intr-o tava rotunda cu diametrul de 30 cm. Pe una din ele am ales sa pun sunca taiata bucatele mici, masline, rozmarin si cascaval iar pe cealalta doar masline, rozmarin si putin cascaval.
  • Dupa ce a dospit aluatul, se rupe din el o bucata, se pune in tava unsa cu putin ulei si se intinde direct in tava cu ajutorul degetelor. Se fac gropite mici din loc in loc cu ajutorul degetului indoit in doua. Se lasa sa mai dospeasca cca 15 minute apoi se unge cu ulei de masline, se presara fire de rozmarin, sunca taiata in patratele mici si se rade deasupra cascaval.
  • La fel se procedeaza si cu restul de aluat, doar ca de data aceasta se va unge cu ulei de masline, se presara rozmarin si masline negre, optional se poate rade cascaval (eu am pus).
  • Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pt cca 30 de minute sau pana se coace, se rumeneste frumos. Se serveste atat calda cat si rece. Pofta buna!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne