Rețetă focaccia cu roșii și rozmarin

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 250 g fulgi de brânză
  • 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță zahăr
  • 100 ml apă călduță
  • 130 ml lapte călduț
  • 10 g sare
  • roșii cherry
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură sare mare
  • 1 lingură rozmarin

PAȘI

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
  • Adăugăm zahărul, apa călduță și laptele.
  • Omogenizăm aluatul și adăugăm fulgii de brânză scurși, împreună cu sarea.
  • Frământăm aluatul pentru focaccia cu rosii până se omogenizează compoziția.
  • Acoperim aluatul cu un prosop la loc călduros, timp de 2 ore.
  • După dospire, scoatem aluatul și îl întindem în tavă, însă să nu îl presăm prea tare.
  • Adăugăm roșiile cherry, uleiul de măsline, sarea mare și rozmarinul. Îl mai lăsăm 30 minute.
  • Preîncălzim cuptorul la 200 de grade și coacem focaccia pentru 25 de minute. Poftă mare!
focaccia cu rosii

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne