Rețetă focaccia cu măsline și ceapă caramelizată

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
  • 2 căni făină
  • 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură jumate de sare kosher
  • Ulei de măsline
  • 1 ½ cană apă caldă
Pentru topping:
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 2 cepe mari roșii, felii subțiri
  • 1 lingură cimbru uscat
  • ¼ lingură sare
  • Praf de ardei roșu
  • 12 măline feliate.

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • În vasul unui mixer amestecăm făina, amestecul de drojdie și sarea, adăugăm ulei de măsline. Cu un mixer sau cu mâna, amestecăm în timp ce adăugăm apa caldă. Mărim viteza și amestecăm încă un minut. Aluatul de focaccia cu măsline va fi foarte lipicios.
  • Îl punem într-un bol, îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm să se ridice o oră, până își dublează dimensiunea.
  • În timp ce acesta crește, pregătim ceapa caramelizată. Încălzim uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugăm ceapa, măslinele și sarea apoi le lăsăm să se înmoaie, aproximativ 5 minute. Reduc căldura la minim și le lăsăm să se gătească 20-30 de minute, până devin maronii. Amestecăm și cimbrul și fulgii de ardei roșu.
  • Preîncălzim cuptorul și așezăm o tavă în treimea superioara a acestuia. Punem o foaie de copt pe care o ungem generos cu ulei de măsline. Întindem bine aluatul și îl așezăm pe foaia de copt, unde îl lăsăm, din nou 15 minute.
  • Adăugăm pe deasupra ulei de măsline, așezăm ceapa și măslinele caramelizate. Coacem pentru 20-25 de minute, până focaccia cu măsline prinde culoarea maro-auriu. Sevim cald sau la temperatura camerei.

Poftă bună!

focaccia cu masline

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne