Focaccia cu ceapă și rozmarin

INGREDIENTE:

  • 500 g făină
  • 2 linguri sare fină
  • 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 30 ml ulei de măsline
  • 400 ml apă
  • 1 ceapă roșie tăiată subțire
  • 2 linguri chilli
  • frunze de rozmarin

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță pentru a o activa. Adaugăm într-un castron făina, drojdia și sarea.
  • Amestecăm uleiul de măsline, apa și sarea, apoi adăugăm treptat mixul de făină și frământăm bine.
  • Aluatul rezultat îl frământăm mai departe pentru câteva minute în ulei, apoi îl punem pe o tavă unsă și aceasta cu ulei de măsline și îl lăsăm timp de 30 de minute.
  • Luăm aluatul și îl îndoim de câteva ori, încorporând uleiul de măsline, apoi îl lăsăm din nou o oră la dospit, până își dublează dimensiunea.
  • Întindem aluatul în toată tava, asigurându-ne că este bine acoperit de ulei, apoi trasăm linii cu vârful degetelor deasupra lui, pe toată lungimea. Adăugăm deasupra feliile subțiri de ceapă și le împingem ușor în aluat, alături de un praf de sare.
  • Pe deasupra presărăm chilli și rozmarin, apoi lăsăm timp de 45 de minute pentru creșterea finală.
  • Preîncălzim cuptorul la 220˚C. Introducem foccacia și o coacem până când capătă culoarea aurie, aproximativ 20 de minute.
  • Scoatem tava din cuptor, tăiem foccacia și o servim proaspătă. Poftă bună!
tomato-salad-673248_1920_533x800

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne