Ingrediente:
- 3 cepe mari
- 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 1, ½ lingură de sare
- 1 cană de lapte cu conținut scăzut de grăsime
- 2 lingurițe de zahăr
- 6 căni de făină
PAȘI:
Iata cum să faci focaccia. Reteta este spune așa:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Tocăm fin cepele, după care le punem într-o tigaie mare și le lăsăm la foc mediu. Adăugăm 3 lingurițe de ulei de măsline, usturoiul și 1/2 linguriță sare. Amestecăm până ce ceapa devine moale și își schimbă culoarea. Acest prim-pas ar trebui să dureze aproximativ 3 minute.
- Urmează să adăugăm laptele peste drojdia dizolvată, urmat de: 1 linguriță de sare, 2 lingurițe de zahăr și amestectul cepei din tigaie. Apoi adăugăm făina, câte o cană pe rând, până când vom obține un aluat neted și elastic, aproximativ 5 minute.
- Transferăm aluatul într-un bol mare, uns cu ulei. Acoperim cu un prosop curat sau folie de plastic și lăsăm la odihnă până când crește dublu în volum, între 30 min și 1h.
- După dospire, transferăm aluatul în tavă peste foaia de copt și ne folosim mâinile pentru a-l distribui ușor într-un strat unifom.
- Preîncălzim cuptorul la 220°C și lăsăm focaccia la copt aprox. 25-30 min. O putem servi caldă sau la temperatura camerei!
- Urmează pas cu pas pasii pentru a face foccacia, rețeta este una foarte simplă. Poftă buna!