INGREDIENTE
- 15 grame drojdie proapătă Secretul Bunicii
- 200 grame cartofi fierți (aproximativ un cartof mare)
- 250 ml apă
- 500 grame făină
- 2 linguri zahăr
- 150 grame măsline negre fără sâmburi
- ulei de măsline
- sare
- piper
PAȘI
Descopera cum poti prepara foaccia cu reteta urmatoare:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut. O lăsăm la dospit 10 minute.
- Adăugăm zahărul, făina, uleiul de măsline, drojdia, sarea și cartoful fiert, zdrobit bine.
- Adăugăm apa și amestecăm toate ingredientele până la omogenizare.
- După omogenizare, frământăm aluatul și îl mutăm într-un bol uns cu ulei. Acesta se lasă la dospit pentru 3 ore la loc călduț, acoperit cu un prosop.
- După dospire, se ia aluatul și se întinde în tavă. Se înțeapă cu furculița din loc în loc.
- Ungem aluatul cu ulei de măsline pentru a-i oferi o aromă puternică.
- Adăugăm condimentele și măslinele.
- Se lasă aluatul la dospit încă 1 oră.
- Preîncălzim cuptorul la 200 de grade și introducem tava în cuptor. Se lasă 20-25 de minute la copt.
- Poftă mare!