INGREDIENTE:
- 2 linguri de unt topit
- 1 linguriță sare
- 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3 căni de făină
- 1 ½ cană apă caldă
- 1 lingură ulei de măsline
Topping:
- 2 linguri unt topit
- 1/2 linguriță sare
- 30g praf de usturoi
- 1 linguriță pătrunjel uscat
- 1/3 cană parmezan
PASI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Într-un bol amestecăm făina, amestecul de drojdie, sarea, untul și adăugăm o lingură de ulei de măsline.
- Folosim o lingură de lemn și amestecăm în timp ce adăugăm treptat apa.
- Punem aluatul într-un bol, îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm să crească timp de o oră, până își dublează volumul.
- După odihnă, folosim un făcăleț și întindem aluatul, după care îl punem într-o tavă dreptunghiulară peste care așezăm hârtie de copt.
- Opțional, putem folosi vârfurile degetelor și facem găuri pe toată suprafața aluatului, cu aproximativ 2cm distanță între ele.
- Ungem partea superioară cu unt și presărăm uniform usturoiul, sarea, pătrunjelul și parmezanul.
- Preîncălzim cuptorul la 180°C și lăsăm focaccia cu brânză la copt aproximativ 25-30 de minute, până când capătă o culoare aurie.
- După coacere, o putem tăia după preferințe în dreptunghiuri sau triunghiuri pentru servire.