INGREDIENTE
- 500 grame făină
- 2 lingurițe sare
- 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 linguri ulei măsline
- 400 ml apă caldă
- ulei de măsline pentru uns
- sare de mare
- Busuioc, oregano, rozmarin.
PAȘI
Iata ce trebuie sa faci pentru a obtine cele mai bune rezultate urmand pasii acestei retete de focaccia:
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Adăugați făina, sarea, uleiul și 300 ml de apă peste drojdie. Amestecați ușor compoziția cu mâna și lăsați auatul 5 minute la odihnit.
- Adăugați treptat și restul de apă și frământați până la omogenizare.
- Întindeți aluatul în castron, luând de câte o parte ia aducând-o în centrul aluatului. Astfel, acesta devine ca un elastic.
- Așezați aluatul pe o suprafața plată, ungeți-o cu ulei și așezați aluatul. Începeți să îl frământați preț de 5 minute.
- Alegeți 2 tăvi mari. Tapițați-le cu ulei și făină.
- Împărțiți aluatul în două porții și îndindeți-le în cele două tăvi.
- Lăsați-le la dospit 1 oră.
- Preîncălziți cuptorul la 220 grade C. Ungeți aluatul cu ulei, adăugați sare mare, busuioc, oregano și rozmarin, pentru o aromă desăvârșită.
- Coaceți pentru 20 de minute. Serviți focaccia fierbinte. Poftă bună!