Fluffins cu jambon și șvaițer

INGREDIENTE

 

  • Sosul cu mărar și dijon
  • 1 ceașcă de maioneză
  • 2 linguri de muștar dijon
  • 2 linguri vin alb
  • 1/2 linguriță de mărar
  • Fluffins
  • 350 grame de jambon
  • 160 grame de șvaițer
  • 4 căni de făină
  • 28 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 linguri de zahăr
  • 1/2 lingurițe de pudră de ceapă sau o ceapă mică tocată
  • 1/2 linguriță de mărar
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 1 cană de apă caldă
  • 2 linguri de margarină sau unt înmuiat

PAȘI

  • Amestecați ingredientele pentru sosul de dijon, acoperiți și dați la frigider până ce fluffins-urile vor fi gata de serivt
  • Tocați foarte mărunt jambonul și șvaițerul.
  • Într-un bol de mixer puneți 2 căni de făină, ceapa (sau praful de ceapă), piperul, zahărul și mărarul. Adăugați apa caldă și untul înmuiat, apoi amestecați pe viteză medie timp de 2 minute. Cerneți restul de făină, adăugați jambonul și șvaițerul și amestecați până ce se omogenizează compoziția. Aluatul la final o să fie elastic, dar lipicios. Acoperiți și lăsați la crescut 15 minute.
  • Ungeți o formă pentru brioșe și puneți aluatul cu o lingură. Acoperiți și lăsați la crescut timp de 35-45 de minute, aluatul nu se va dubla. Dați la copt la cuptorul preîncălzit la 176 de grade C 20-25 de minute sau până ce aluatul este auriu-maroniu. Lăsați la răcit 2 minute și apoi serviți cu sosul de muștar dijhon.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne