INGREDIENTE
Pentru o porție delicioasă de fluffins cu jambon și șvaițer, ai nevoie de următoarele:
- Sosul cu mărar și dijon
- 1 ceașcă de maioneză
- 2 linguri de muștar dijon
- 2 linguri vin alb
- 1/2 linguriță de mărar
- Fluffins cu jambon:
- 350 grame de jambon
- 160 grame de șvaițer
- 4 căni de făină
- 28 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 linguri de zahăr
- 1/2 lingurițe de pudră de ceapă sau o ceapă mică tocată
- 1/2 linguriță de mărar
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper
- 1 cană de apă caldă
- 2 linguri de margarină sau unt înmuiat
PAȘI
Rețeta pentru aceste fluffins cu jambon implică următoarele:
- Amestecați ingredientele pentru sosul de dijon, acoperiți și dați la frigider până ce fluffins-urile vor fi gata de serivt
- Tocați foarte mărunt jambonul și șvaițerul.
- Într-un bol de mixer puneți 2 căni de făină, ceapa (sau praful de ceapă), piperul, zahărul și mărarul. Adăugați apa caldă și untul înmuiat, apoi amestecați pe viteză medie timp de 2 minute. Cerneți restul de făină, adăugați jambonul și șvaițerul și amestecați până ce se omogenizează compoziția. Aluatul la final o să fie elastic, dar lipicios. Acoperiți și lăsați la crescut 15 minute.
- Ungeți o formă pentru brioșe și puneți aluatul cu o lingură. Acoperiți și lăsați la crescut timp de 35-45 de minute, aluatul nu se va dubla. Dați la copt la cuptorul preîncălzit la 176 de grade C 20-25 de minute sau până ce aluatul este auriu-maroniu. Lăsați aceste fluffins cu jambon la răcit 2 minute și apoi serviți cu sosul de muștar dijhon.