Fluffins (brioșe) cu fructe de pădure

INGREDIENTE

 

  • 4 căni de făină
  • 21 de grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1/4 cană de zahăr
  • 3/4 lingurițe de sare
  • 1 cană de lapte
  • 6 linguri de margarină sau unt
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1/2 cană de de zmeură proaspătă sau merișor uscat
  • 1/2 cană de afine proaspete sau uscate
  • 1/2 cană de fulgi de ciocolată albă sau ciocolată albă rasă
  • Pentru crusta sfărâmicioasă
  • 1/4 cană de făină
  • 1/4 cană de zahăr
  • 3 linguri de margarină sau unt

PAȘI

  • Amestecați într-un bol mare de mixer 1-1/2 cană de făină, drojdia nedizolvată, zahărul și sarea. Încălziți laptele și untul apoi adăugați-le în mixul de făină. Adăugați și esența de vanilie apoi bateți compoziția timp de 2 minute pe viteză medie. Adăugați restul de făină, fructele și ciocolata. Acoperiți aluatul și lăsați la crescut 10 minute
  • Pentru crustă mixați ingrediente și amestecați cu mixerul sau blender-ul de câteva ori până când compoziția prinde forma unor frimituri de dimensiunea boabelor de fasole.
  • Tăiați aluatul în 12 porțiuni. Transferați porțiunile într-o tavă de brioșe bine unsă (nu folosiți folie de copt). Acoperiți cu compoziția pentru crusta sfărâmicioasă. Acoperiți și lăsați la crescut pentru 45-55 de minute. Aluatul nu trebuie să fie neapărat să își dubleze volumul.
  • Dați la cuptor la 190 de grade pentru 20-25 de minute sau până ce au o culoare uniformă de maroniu. Lăsați la răcit pentru 2 minute înainte de a le scoate din formă.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne