INGREDIENTE
Pentru o porție delicioasă de Flufflins (brioșe cu fructe de pădure), ai nevoie de următoarele:
- 4 căni de făină
- 21 de grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1/4 cană de zahăr
- 3/4 lingurițe de sare
- 1 cană de lapte
- 6 linguri de margarină sau unt
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1/2 cană de de zmeură proaspătă sau merișor uscat
- 1/2 cană de afine proaspete sau uscate
- 1/2 cană de fulgi de ciocolată albă sau ciocolată albă rasă
- Pentru crusta sfărâmicioasă a acestor brioșe cu fructe de pădure:
- 1/4 cană de făină
- 1/4 cană de zahăr
- 3 linguri de margarină sau unt
PAȘI
- Amestecați într-un bol mare de mixer 1-1/2 cană de făină, drojdia nedizolvată, zahărul și sarea. Încălziți laptele și untul apoi adăugați-le în mixul de făină. Adăugați și esența de vanilie apoi bateți compoziția timp de 2 minute pe viteză medie. Adăugați restul de făină, fructele și ciocolata. Acoperiți aluatul și lăsați la crescut 10 minute
- Pentru crustă mixați ingrediente și amestecați cu mixerul sau blender-ul de câteva ori până când compoziția prinde forma unor frimituri de dimensiunea boabelor de fasole.
- Tăiați aluatul în 12 porțiuni. Transferați porțiunile într-o tavă de brioșe bine unsă (nu folosiți folie de copt). Acoperiți cu compoziția pentru crusta sfărâmicioasă. Acoperiți și lăsați la crescut pentru 45-55 de minute. Aluatul nu trebuie să fie neapărat să își dubleze volumul.
- Dați la cuptor la 190 de grade pentru 20-25 de minute sau până ce au o culoare uniformă de maroniu. Lăsați aceste delicioase brioșe cu fructe de pădure la răcit pentru 2 minute înainte de a le scoate din formă.