INGREDIENTE
- Ingrediente:
- Blat: 6 galbenuse ,150 gr zahar, 2 linguri cacao,1 lingurita bicarbonat stins cu otet,4 linguri faina la care se adauga cele 6 albuse batute spuma.
- Crema: 4 galbenuse cu 2 plicuri zahar vanilat,3 linguri faina,200 ml lapte,100 gr zahar.Toate se pun pe foc pana se ingroasa.Cand s-a racit se amesteca cu 1 cub RAMA.
- Glazura: 4 albuse batute spuma cu 250 gr zahar.Se bat pe aburi.Peste glazura se poate pune ciocolata razuita sau nuca de cocos colorata.
PAȘI
- Mod de preparare felii de înghețată
Pentru blat amestecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema si isi dubleaza volumul.Apoi adaugam cacaua, bicarbonatul stins cu otet,faina si la urma cele 6 albuse batute spuma.Se coace la foc potrivit 25-30 minute.
Pentru crema mixam galbenusele cu zaharul si zaharul vanilat,laptele si faina apoi punem craticioara pe foc mic pana se ingroasa(se amesteca continuu).Cand e rece se adauga cubul de RAMA.Crema se pune peste blatul racit.Deasupra se pune albusul batut cu zahar pe aburi. Pentru decorul acestor felii de înghețată, se pot folosi bombonele decorative sau ciocolata razuita sau nuca de cocos colorata.