INGREDIENTE
Pentru o delicioasă Drozdzowka (prăjitură poloneză cu prune), ai nevoie de:
- 1 ½ cană lapte
- 10 căni făină
- 1 ½ cană zahăr
- 4 lingurițe zahăr vanilat
- 15 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 1/3 cană margarină
- ½ cană pâine uscată, sfărâmată
- 4 ouă
- ½ cană unt
- 6 căni prune
PAȘI
O Drozdzowka (prăjitură poloneză cu prune) se gătește astfel:
- În laptele încălzit se dizolvă drojdia, alături de 1 lingură de făină și 1 lingură de zahăr, apoi se lasă la crescut circa 15 minute.
- Margarina se topește, apoi se lasă la răcorit.
- Ouăle și 1 1/8 cană zahăr se amestecă bine. Separat, se amestecă 8 căni de făină cu zahărul vanilat. Cele două compoziții se amestecă și se adaugă și maiaua de la punctul 1 și margarina topită.
- Aluatul se frământă și se adaugă treptat o cană de lapte călduț, până aluatul nu mai este lipicios și prinde elasticitate.
- Pe o hârtie de copt se împrăștie pîinea sfărâmată, peste care se așază aluatul și peste prunele.
- Se amestecă 1/2 cană făină cu untul și ½ cană de zahăr și amestecul se întinde peste prune.
- Se coace în cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius, pentru circa 60 de minute.