Rețetă doughnut Cheesecake

INGREDIENTE

  • Pentru aluat doughnut cheesecake: ½ cană de apă călduță
  • 1 linguriță de coajă de lămâie
  • ½ linguriță esență de vanilie
  • 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 4 gălbenușuri
  • 1/3 cană zahăr
  • 2 ½ căni făină
  • ¼ linguriță sare
  • 4 linguri unt adus la temperatura camerei
  • ¼ cană smântână lichidă pentru gătit
  • Pentru umplutură doughnut cheesecake: 225 grame cremă de brânză la temperatura camerei
  • ¼ cană smântână lichidă pentru gătit
  • ¼ cană zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Pentru topping doughnut cheesecake: ¾ cană zahăr tos
  • 2 lingurițe scorțișoară măcinată
  • 2 linguri de unt topit
  • Gem de zmeură

PAȘI

Pentru un doughnut cheesecake ca la carte, rețeta de urmat este:

  • Dizolvați drojdia și o lingură de zahăr în apa călduță și lăsați-o la crescut pentru 10-15 minute.
  • Amestecați făina cu restul de zahăr, coaja de lămâie, esența de vanilie, gălbenușurile și sarea. Adăugați și maiaua de la punctul anterior.
  • Încorporați și untul și smântâna lichidă și frământați bine aluatul, apoi lăsați-l la crescut într-un vas uns cu puțin ulei pentru o oră sau până își dublează volumul.
  • Pentru umplutură mixați crema de brânză, cu smântâna lichidă, zahărul și esența de vanilie până la omogenizare.
  • Întindeți aluatul într-o foaie de 1 – 1,5 cm grosime și tăiați din ea cercuri.
  • Așezați cercurile de aluat în tavă, pe hârtie de copt și lăsați-le la dospit pentru încă jumătate de oră.
  • Coaceți gogoșile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru circa 15 minute, sau până devin aurii, apoi lăsați-le puțin la răcorit.
  • Scufundați fiecare gogoașă în untul topit, apoi treceți-o prin zahărul amestecat cu scorțișoară.
  • Puneți umplutura într-un poș pentru ornat, tăiați gogoașa puțin într-o laterata și umpleți-o.
  • Din umplutura râmasă, puneți câte puțină pe fiecare gogoașă și peste adăugați o linguriță de gem.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne