INGREDIENTE
- Pentru aluat doughnut cheesecake: ½ cană de apă călduță
- 1 linguriță de coajă de lămâie
- ½ linguriță esență de vanilie
- 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 4 gălbenușuri
- 1/3 cană zahăr
- 2 ½ căni făină
- ¼ linguriță sare
- 4 linguri unt adus la temperatura camerei
- ¼ cană smântână lichidă pentru gătit
- Pentru umplutură doughnut cheesecake: 225 grame cremă de brânză la temperatura camerei
- ¼ cană smântână lichidă pentru gătit
- ¼ cană zahăr pudră
- 1 linguriță esență de vanilie
- Pentru topping doughnut cheesecake: ¾ cană zahăr tos
- 2 lingurițe scorțișoară măcinată
- 2 linguri de unt topit
- Gem de zmeură
PAȘI
Pentru un doughnut cheesecake ca la carte, rețeta de urmat este:
- Dizolvați drojdia și o lingură de zahăr în apa călduță și lăsați-o la crescut pentru 10-15 minute.
- Amestecați făina cu restul de zahăr, coaja de lămâie, esența de vanilie, gălbenușurile și sarea. Adăugați și maiaua de la punctul anterior.
- Încorporați și untul și smântâna lichidă și frământați bine aluatul, apoi lăsați-l la crescut într-un vas uns cu puțin ulei pentru o oră sau până își dublează volumul.
- Pentru umplutură mixați crema de brânză, cu smântâna lichidă, zahărul și esența de vanilie până la omogenizare.
- Întindeți aluatul într-o foaie de 1 – 1,5 cm grosime și tăiați din ea cercuri.
- Așezați cercurile de aluat în tavă, pe hârtie de copt și lăsați-le la dospit pentru încă jumătate de oră.
- Coaceți gogoșile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru circa 15 minute, sau până devin aurii, apoi lăsați-le puțin la răcorit.
- Scufundați fiecare gogoașă în untul topit, apoi treceți-o prin zahărul amestecat cu scorțișoară.
- Puneți umplutura într-un poș pentru ornat, tăiați gogoașa puțin într-o laterata și umpleți-o.
- Din umplutura râmasă, puneți câte puțină pe fiecare gogoașă și peste adăugați o linguriță de gem.