Rețetă tort Doboș

INGREDIENTE

  • Foi: 10 oua,8 linguri apa,12 linguri de faina,12 linguri zahar,1 plic praf de copt,2 zahar vanilat, un praf de sare.
  • Crema tort doboș: 250gr zahar,2 linguri faina,3 oua intregi,250ml lapte,1 esenta de rom, 1 lingura cacao, 50gr ciocolata menaj, 250 gr. unt.
  • Decor: 300gr ciocolata menaj,1 lingura ulei.

PAȘI

Pentru un delicios tort Doboș, reteța este:

  • Pentru foi separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu 6 linguri zahar, zaharul vanilat si 4 linguri de apa si praful de copt.Albusurile se bat spuma tare cu 4 linguri apa si un praf de sare si cu 6 linguri de zahar apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri.Compozitia se intinde cu cutitul pe 5(cinci) foi de copt si se coc la foc potrivit timp de 8-10 minute fiecare foaie. Dupa ce s-au copt se lasa la racit apoi se indeparteaza hartia.
  • Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.
  • Foile de tort Doboș se umplu cu crema iar deasupra se pune ciocolata topita cu uleiul, se intinde cu cutitul si se orneaza cu crema daca ti-a mai ramas. Daca vrei sa fie mai inalt taie fiecare foaie in doua si le suprapui rezultand 10 foi mai mici.
tort dobos reteta

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne