Cum să îți recapeți încrederea în tine

Știm. Mai ales atunci când nu îți mai vezi capul de treabă sau atunci când parcă nimeni nu e pe deplin mulțumit de tine, este destul de ușot să îți pierzi încrederea în tine. Tuturor ni se întâmplă, dar totți trebuie să fim de acord cu faptul că trebuie să ne-o recăpătăm cât mai repede.

Iata zece sfaturi în acest sens!

Alocă-ți ultimele minute din zi

Înainte de a adormi, de obicei ne gândim la griji și probleme. De acum trebuie să îți aloci ție acele 5 minute. Gândește-te la tinem la calitățile tale, la ceea ce ai realizat în ziua ce a trecut. Practic, este momentul în care îi vei spune subconștientului ce părere ai despre tine.

Începe-ți ziua într-un mod pozitiv!

De cum te trezești, impune-ți o stare de bine. Setează-ți mintea să gândească optimist, să vadă lucrurile bune. Astfel, vei avea zile frumoase, așa cum le ”comanzi”.

Afirmă!

Pentru a putea să credem în noi, trebuie să fim asertivi. Din când în când trebuie să ne repetăm în gând că suntem puternici, credem în noi înșine și ne aprobăm.

Urmărește obiectivele tale, nu pe ale altora!

E simplu: tu ești persoana cea mai în măsură să decidă ce îți dorești și ce e bine pentru tine. Obiectivele tale, personale sau profesionale, trebuie să îți aparțină, să te reprezinte și să crezi în ele cu toată puterea.

Vorbește frumos cu tine!

Mai ales atunci când suntem înconjurați de persoane negativiste, avem tendința de a face ca acestea. Nu e bine. Întotdeauna, atunci când vorbești cu tine în mintea ta, fii de treaba, folosește un limbaj plăcut și încurajează-te permanent.

Exprimă-te liber!

Multe dintre nevoile noastre psihologice țin de exprimare. Trebuie să ne explimăm valorile, limitele, talentele și orice alte elemente pe care le ținem ascunse în noi.

Ai grijă de tine!

Fă în așa fel încât să te simți bine în fiecare zi. Ia decizii care să nu se interpună cu valorile tale, cu prioritățile personale sau cu sănătatea ta.

increderea-de-sine-300x168

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne