Cum să alegi mașina de pâine

Mirosul pâinii calde, aburindă, ne trezeste amintiri. Acea paine cu coajă crocantă și miez moale, pe care o scoteau mamele sau bunicile noastre din cuptorul încins. Și pe care, desigur, o molfăiam cu plăcere alături de niște gem de casă sau magiun.

Pâinea făcuta în casă este, fără doar și poate, printre cele mai bune produse pe care le putem gusta. Fie datorită rețetelor delicioase, fie datorită faptului că mirosul de pâine caldă ne trezeste amintiri din copilărie.

Indiferent că ne raportăm la emoția pe care o trăiam când simțeam acel gust inconfundabil, ori sunetul coajei care se sfărâmă. Fie că ne raportăm la rețetele sănătoase și gustoase, pâinea făcută în casă nu are comparație. Acum, pâinea se poate coace ori la cuptor,  ori pe plita bătrânească  sau în mașina de pâine.

Mașina de pâine este fără îndoiala una dintre cele mai simpatice inveții moderne. O data, pentru că ne simplifică munca în prepararea aluatului, o dată pentru că ne ia de pe cap grija de a sta lângă pâine până ce s-a terminat de copt.

Cu toate acestea, nu orice mașină de pâine este rentabilă. În definitiv, după atâta trudă ar fi chiar păcat să nu fie aluatul bine copt, necrescut sau, coșmarul oricărui iubitor de pâine, ars.

Așadar, după ce ar trebui să ne uităm când alegem o mașină de pâine?

  1. Mărimea și materialul cuvei sunt pe departe unul dintre cele mai importante aspecte ale unei mașini de pâine. Cuva trebuie să fie destul de mare pentru a face o cantitate considerabilă, dimensiunile ar trebui să fie peste minimul de 500 de grame.Cel mai bun material pentru cuvă este inoxul, pentru că se încălzește mai repede și nu riști să rămâi cu aluatul nefăcut la centru. Iar dacă îți dorești să nu existe absolut nici o imprefecțiune în procesul coacerii pâinii tale, caută o cuvă antiaderentă pentru a scăpa de grija aluatului care se lipește. Iar pentru eficiență maximă, cea mai bună variantă de suprafață antiaderentă este cea de ceramică.
  2.  Numărul programelor de preparare este, fără doar și poate, important pentru iubitorii diverselor sortimente de pâine. Baghetă, franzelă, paste și tot ceea ce poate fi creat din aluat, intră în programul mașinilor de pâine performante. Așadar, pentru un împătimit al brutăriei cea mai bună variantă este să aleagă o mașină de pâine care îi pune la dispoziție programele pentru, cel puțin, toate preparatele preferate. Ideal ar fi ca mașina de pâine să aibă minimum 8 programe disponibile.
  3.  Ultimul lucru la care ar trebui să ai grijă sunt de factură tehnică. O mașină de pâine bună ar trebui să fie ergonomică, să aibă temporizare și să îți ofere măcar un semnal sonor pentru când poti adăuga ingrediente adiționale (cu toate că, modelele noi pot fi programate să adauge singure ingredientele) și puterea rezistenței de încălzire trebuie să fie încadrată între 450 şi 1800 W.

Acestea sunt doar câteva aspecte la care ar trebui să aveți grijă când vă hotărâți să achiziționați o mașină de pâine. Însă, cel mai bine ar fi alegeți mașina care are programele de coacere și facere a preparatelor îndrăgite de voi.

gorenje-bm1400e-pekac-kruha-big-1184-8783f74827c5a18241d0b6c5160d8c15-300x240

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne