Cum ne pastram buzele sănătoase in timpul iernii friguroase

Buze căpate, deshidratate, aspre, herpesuri sunt doar câteva dintre problemele care apar pe parcursul iernii. În acest articol vă vom prezenta cinci remedii naturale pentru ca buzele voasrte să rămână frumoase și sănătoase, indiferent de cât de frig este afară.

Miere

Deja sunt cunoscute o mare parte din proprietățile benefice ale mierii, dar nu multă lume știe că aplicată pe buze, previne apariția majorității problemelor de sănătate ale acestora. Totodată, dacă deja aveți buzele crăpate sau dacă v-a apărut vreo iritație, mierea ajută la vindecarea acestora.

Ulei de mentă

Are o mulțime de beneficii și previne apariția iritațiilor buzelor. Spre deosebire de miere, acesta se folosește ca un tratament de prevenire. Aplicați una-două picaturi pe buze cu un bețișor de urechi și lăsați să acționeze.

Ulei de oregano

Apre proprietăți similare cu ale uleiului de mentă și se utilizează în același fel. Diferența constă în faptul că uleiul de oregano poate să și vindece problemele deja apărute.

Cremă de gălbenele

Un remediu natural general. Gălbenelele au atât de multe beneficii încât aria lor de utilizare în medicina naturistă este uriașă. Vă ajută să vă protejați și să vă hidratați buzele, dar și să le vindecați. Minunat este și faptul că o puteți face chiar la voi acasă, cu efort minim.

De evitat: alimentele cu multa arginină

Dacă vă știți buzele sensibile sau dacă simțiți că o iritație este pe cale să apară, trebuie să știți ce alimente să evitați pentru a nu agrava situația: ciocolata, alunele, migdalele, nucile, alunele, semintele de in, susan sau floarea soarelui sau cerealele integrale sunt doar câteva exemple.

buze-sanatoase-300x198

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne