INGREDIENTE
- Pentru aluat :
- 500 g făină
- 1 plic de drojdie
- 180 ml lapte călduț
- un praf de sare
- 100 g zahăr
- 50 ml ulei
- 2 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- Umplutura :
- 6 mere
- 100 g zahăr
- Pentru uns deasupra
- 1 ou
- 5 linguri de lapte
- Decor – 1 lingură miere
PAȘI
- Se curăță merele , se taie cubulețe și se călesc cu zahărul 15 minute .
- Pentru aluat se amestecă toate ingredientele , se frământă și se lasă la dospit o oră . Se întinde pe masa de lucre o foaie groasă de 1 cm , presărăm pe toată suprafața merele călite și rulăm foia strâns formând un rulou . Tăiem rondele de 2 cm și le așezăm în tavă cu hârtie de copt . Lăsăm să crească 30 de minute .
- Amestecăm oul cu laptele și ungem fiecare cuib cu mere. Se dau la cuptor 2o de minute . Călduțe se ung cu miere . Se savurează cu plăcere !