Rețetă crutoane de pâine

INGREDIENTE

  • 3 sferturi cană făină
  • 1 lingură tărâţe de grâu
  • 1 lingură susan
  • 5 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • jumătate linguriţă zahăr
  • jumătate linguriţă sare
  • 1 linguriţă unt

PAȘI

Pentru o porție de crutoane de pâine, rețeta implică:

  • Făina se amestecă bine cu sarea, apoi se adaugă şi restul ingredientelor, în afară de unt şi se frământă, adăugând apă călduţă până se obţne un aluat elastic.
  • Se adaugă şi untul şi se frământă din nou, apoi se lasă la crecut 40 de minute.
  • Aluatul se împarte în două şi fiecare parte se întinde în câte o foaie de 10×13 centimetri.
  • Din fiecare foaie se fâşii de circa 5 milimetri şi se rulează individual, astfel încât să fie rounde.
  • Aceste crutoane de pâine se coc în cuptorul preîncălzit, la 140 grade, pentru 40 de minute, apoi se lasă la răcit acoperite.
crutoane de paine reteta

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne