INGREDIENTE
- 3 sferturi cană făină
- 1 lingură tărâţe de grâu
- 1 lingură susan
- 5 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- jumătate linguriţă zahăr
- jumătate linguriţă sare
- 1 linguriţă unt
PAȘI
Pentru o porție de crutoane de pâine, rețeta implică:
- Făina se amestecă bine cu sarea, apoi se adaugă şi restul ingredientelor, în afară de unt şi se frământă, adăugând apă călduţă până se obţne un aluat elastic.
- Se adaugă şi untul şi se frământă din nou, apoi se lasă la crecut 40 de minute.
- Aluatul se împarte în două şi fiecare parte se întinde în câte o foaie de 10×13 centimetri.
- Din fiecare foaie se fâşii de circa 5 milimetri şi se rulează individual, astfel încât să fie rounde.
- Aceste crutoane de pâine se coc în cuptorul preîncălzit, la 140 grade, pentru 40 de minute, apoi se lasă la răcit acoperite.