INGREDIENTE:
- 4 căni de făină
- 50g drojdie proaspătă Secretul Buncii
- 5 linguri de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 1 ½ căni de lapte
- un borcan gem de afine
- 1 pachet de unt
- 3/4 cană afine proaspete sau congelate
- 50g chipsuri de ciocolată albă
- 2 gălbenușuri de ou
PAȘI:
- Dizolvăm drodja proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Combinăm făina, sarea și zahărul într-un bol mare și amestecăm cu o lingură de lemn pentru a distribui uniform totul.
- Încălzim laptele câteva minute fără să fiarbă și adăugăm drojdia, făina, zahărul și sarea.
- Amestecăm bine și lăsăm aluatul la odihnă aproximativ 2 ore.
- Amestecăm untul în bolul unui mixer și adăugăm afinele treptat. Continuăm să amestecăm până când afinele sunt complet incorporate în unt.
- După odihnă, întindem aluatul pentru croissant cu ciocolată pe o suprafață plată și îi oferim o formă dreptunghiulară.
- Decupăm aluatul în triunghiuri astfel încât să folosim toată suprafața aluatului.
- Folosim amestecul de unt și afine și ungem fiecare triunghi începând de la bază, adăugând câte o linguriță de gem de afine pentru fiecare.
- Adăugăm și chipsurile de ciocolată alba, fără a încărca prea mult conținutul.
- Luăm fiecare triunghi și îl rulăm de la bază spre vârf.
- Așezăm fiecare croissant cu ciocolată în tavă pe hartia de copt și lăsăm alte 30 de minute la odihnă înainte de a le coace.
- Dupa ce si-au dublat volumul, ungem croissantele cu cele doua gălbenusuri bătute și le lăsăm la cuptor aproximativ 20-25 de minute la 180°C.