Rețetă cremșnit cu foi făcute în casă

INGREDIENTE

  • Aluat pentru 2 foi cremșnit, rețetă și ingrediente:
  • 600 gr faina
  • 1 lingura untura
  • 1 galbenus
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura bicarbonat
  • 1 lingurita sare
  • apa,cat e necesar
  • Pentru uns:
  • 200 gr faina
  • 3 linguri untura
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 5 galbenusuri
  • 1 pastaie de vanilie
  • 150 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 300 ml frisca

PAȘI

Pentru un delicios cremșnit, rețeta de urmat este:

  • Din ingrediente se framanta un aluat bine lucrat si usor de intins.
    Se imparte in doua parti,se intind foi.
    Untura se amesteca cu faina si se imparte si aceasta in doua parti.
    Fiecare foaie se intinde si se unge cu untura amestecata cu faina.Se ruleaza foarte strans.Ridicam sulul de la un capat si il pliem.Se intinde apoi iar foaie de marimea tavii.Coacem foile pe dosul tavii unse cu foarte putin ulei. Manevram foile cu grija deoarece sunt fragile,se sfarma repede.
  • Crema:
    Amestecam praful de budinca in lapte,adaugam galbenusurile batute cu zahar.Pastaia de vanilie se taie si se scot semintele care se pun in lapte.Fierbem crema la foc mic pana cand se ingroasa.Dam deoparte de pe foc si adaugam untul taiat cuburi.Amestecam bine si acoperim crema cu o folie alimentara .Lasam crema sa se raceasca.
  • Pentru a monta cremsnitul procedam astfel:
    Pe o foaie intindem crema in strat uniform.Peste crema intindem frisca batuta.Deasupra punem cea de a doua foaie pe care am sfaramat-o.Pudram cu zahar pudra vanilat.
foi cremsnit reteta

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne