Cozonaci fara framantare

INGREDIENTE

 

  • Ingrediente pentru aluat
  • -1 kg.faina de grau,
  • -200 gr.unt,
  • -6 galbenusuri,
  • -500 ml.lapte dulce fiert,
  • -200 gr.zahar,
  • -200 gr.unt,
  • -1 cub de drojdie,
  • -coaja de la o lamaie,
  • -1 esenta de vanilie,
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente penru umplutura:
  • -500 gr.nuca macinata,
  • -4 linguri flori de trandafir de dulceata,
  • -2 linguri cacao,
  • -500 gr.rahat,
  • -100 gr.zahar pudra cu aroma de vanilie.
  • Pentru uns:
  • -1 ou,
  • -1 lingurita de zahar.

PAȘI

  • Mod de preparare pentru aluat: -Se cerne faina,se pune intr-un vas. -In alt vas se pune laptele caldut ca apa de vara,drojdia,zaharul,sare si se omogenizeaza,apoi se toarna peste faina,se adauga galbenusurile,esenta,coaja de lamaie,unutul topit la temperatura camerei si se amesteca cu o paleta pana se obtine un aluat omogen.Se pune peste aluat o folie de ceolofan si se da la frigider pentru circa 12 ore.Se scoate aluatul din frigider si se imparte in patru bucati egale,se fac patru foi pe masa de lucru. -Se unge fiecare foaie cu cate o lingura de petale de trandafiri frecata cu zahar si sare de lamaie.Eu am din anul trecut,le-am pregatit si le-am pus in frigider,se pastreaza la fel ca in prima zi cand le-am pus si aroma este deosebita.Se pune amestec uscat din nuca macinata,cacao,zahar pudra cu aroma de vanilie,bucatele de rahat,se ruleaza foaia si se impleteste in doua cu o alta foaie umpluta si rulata la fel.Se ung cozonacii cu galbenus batut cu putin zahar si se presoara mac,se pune in tavi in care s-a pus hartie de copt si se dau la cuptorul incalzit,la foc potrivit pentru circa o ora.Cand sunt rumeni se scot si se lasa sa se raceasca,abia dupa aceea se taie felii.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne