Rețetă cozonac vegan cu ciocolată

Și cine spune că nu te poți bucura de savoarea clasică a unui cozonac delicios și în varianta sa vegană? Iată cum poți obține o variantă perfectă, fără ouă sau lapte!

INGREDIENTE ALUAT:

      • 5 g drojdie instant Secretul Bunicii
      • 360 g faină albă
      • 220 ml lapte de cocos
      • 1 lingura zahăr brun
      • 90 ml lapte vegetal
      • Un praf sare

INGREDIENTE CIOCOLATĂ:

      • 4 linguri zahăr brun
      • 1 lingură cacao
      • 120 g ciocolată neagră fără lapte (minimum 50% cacao)

INGREDIENTE GLAZURĂ:

      • 2 linguri de apă
      • 2 linguri zahăr brun

PAȘI:

      • Încălzim puțin laptele vegetal și îl amestecăm cu drodjia Secretul Bunicii și zahărul brun;
      • După ce drojdia face spumă, punem soluția obținută într-un bol;
      • Adăugăm 200 de ml de lapte de cocos, făina și sarea si frământăm timp de 15 minute, până obținem aluat neted, compact, ușor de modelat;
      • Punem aluatul pentru cozonac vegan într-un bol uns cu ulei și îl acoperim, lăsându-l apoi la crescut timp de cel puțin o oră, într-un loc cald;
      • Fierbem apă într-o oală sau un vas, iar în acesta adăugam un alt vas rezistent la temperaturi ridicate, în care punem ciocolata mărunțită. Amestecăm, pânăla topire;
      • Adăugăm lingura de cacao și zahărul brun și am obținut umplutura de ciocolată;
      • Ungem o formă de copt cu ulei vegetal;
      • Întindem aluatul pe masa presărată cu făină, până când devine mai mare decât tava de copt;
      • Punem ciocolata peste aluat, întindem bine și rulăm aluatul până la jumătate, din ambele părți;
      • Lăsăm totul la crescut, timp de 45 de minute;
      • Ulterior, îl introducem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade;
      • După coacere, adăugm glazura preparată prin fierberea zahărului în apă, la foc mic, până la omogenizare;

      Poftă bună!

cozonac vegan

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne