Cozonac floare cu nutela

INGREDIENTE

 

  • 1/2 kg faina , 300 ml lapte
  • 200 gr nutela,50 gr unt,2 linguri zahar,un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata , 2 galbenusuri,1 esenta vanilie

PAȘI

  • Intr-un castron dizolvam drojdia uscata in lapte si adaugam cele 2 linguri zahar si 3 linguri faina. Se lasa la dospit 10 minute.
  • Maiaua obtinuta o amestecam cu restul de faina, untul , galbenusurile,sarea si esenta de vanilie.Aluatul astfel obtinut il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.Cand a crescut il impartim in patru parti si intindem fiecare foaie rotunda.
  • Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam prima foaie o ungem cu nutela apoi asezam cealalta foaie iar nutela si tot asa pana la a patra foaie.L afinal punem un pahar in mijloc taiem in 16 parti si formam floarea adunand capetele si impreunandu-le.Se unge cu galbenus deasupra.Se coace 30 minute la 175 grade.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne