Rețetă cozonac cu rahat

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 200 ml. lapte
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g rahat

PAȘI

  • Intr-un vas punem faina adaugam drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit,separat intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat apoi se toarna peste faina si se amesteca,daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte.Se framanta bine pana cand se desprinde de pe mana apoi se adauga treptat untul topit framantindu-se mereu. Aluatul de cozonac cu rahat se lasa la dospit circa 1 ora. Cand aluatul este bine crescut se intinde se pun deasupra bucatile de rahat taiate cubulete apoi se ruleaza si se pune in tava de copt unsa cu putin ulei si se pune la copt circa 1 ora,se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt. Pentru a avea un aspect mai placut se poate unge cu un galbenus de ou batut si presara deasupra putin zahar tos cu 10 minute inainte de al scoate din cupto

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne