cozonac cu nuca

INGREDIENTE

 

  • Bine ai venit la Cartea de bucate cu noi retete zilnice!
  • Voteaza pentru reteta ta favorita, strange cat mai multe puncte si castiga premii minunate.
  • Acasa Toate retetele Premii
  • cozonac
  • poza – cozonacpoza – cozonacpoza – cozonacpoza – cozonac
  • cozonac
  • Bucatar Sef: ion camelia
  • Felul de mancare: Desert
  • Pregatire: + o ora
  • Voturi: 4
  • Printeaza reteta
  • Adauga reteta la favorite.
  • Pentru preparare iti trebuie:
  • 3 buc. oua
  • 50 gr unt topit
  • 250 ml lapte
  • 6 lingura zahar
  • 500 gr faina alba
  • 25 gr drojdie
  • 0.10 gr esenta vanilia
  • 1 lingurita coaja lamaie
  • 150 gr miez nuca
  • 100 gr stafide
  • 3 lingurita cacao
  • 1 buc. oua pentru uns cozonacul
  • 1 varf praf copt

PAȘI

  • Instructiuni pentru cozonac:
    se face maiaua din drojdie,3 linguri lapte cald si putina faina care se lasa la crescut.
    se pune faina in castronul de framanta si se adauga drojdia dospita apoi laptele incalzit amestecat cu zahar si incorporate galbenusurile de la oua se adauga in castron si se framanta incorporand toata faina.Se adauga treptat untul topit peste compozitie si se framanta in continuare timp de 30minute dupa care sa lasa la dospit pana isi dubleaza cantitatea.(timpul de crestere depinde de fiecare cat de cald are in incaperea in care este pusa coca la dospit)In acest timp batem albusurile spuma su 2 linguri zahar adaugam nuca si cacaoa.
    Cand este gata crescuta coca se incinge cuptorul la 180grade,se imparte coca in doua se intinde si se aseaza umplututa (poate fi dupa placul fiecaruia)se pun intavi si se lasa la crescut.
    Se ung cozonacii cu ou si se dau la cuptor 35 minute (dupa primele 15 minute se rotesc in coptor) se probeaza cu scobitorul daca sunt copti
    se scot si se lasa putin la odihnit in tava apoi se servesc cum doriti cald cu o cana de iaurt sau lapte, sau………se lasa la racit
    pofta buna
wtb_1461885323.4391_33380

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne