Rețetă cozonac cu nucă și rahat

INGREDIENTE

  • Aluat: 1 kg faina,500 ml lapte
  • 4 oua, 250 gr zahar
  • 50 gr drojdie, 50 gr unt
  • 50 ml ulei, coaja de lamaie
  • un praf sare, esenta rom
  • Umplutura: 250 gr rahat cubulete
  • 3 linguri cacao, 1 esenta rom
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 albusuri, 100 gr zahar

PAȘI

  • Toate ingredientele pentru cozonac cu nuca si rahat trebuie tinute la temperatura camerei.
  • Se face o maia din drojdie, 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut
  • Se lasa sa creasca pana pana isi dubleaza volumul
  • Incalzim laptele cu zaharul pana se topeste
  • adaugam coaja de lamaie si esenta de rom
  • Adaugam pe rand peste faina maiaua, galbenusele, laptele
  • amestecam pana se incorporeaza toata cantitatea
  • Topim untul si-l adaugam peste toate ingredientele
  • la fel si uleiul
  • framantam bine pana se dezlipeste de pe maini.
  • Acoperim aluatul si-l lasam la loc calduros o ora
  • Mixam albusurile cu zahar, adaugam cacao si nucile
  • Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doua
  • se intinde pe masa unsa cu putin ulei si pe fiecare se pune umplutura de nuci
  • la care adaugam bucati de rahat
  • rulam si punem in tava unsa si tapetata cu faina
  • Mai lasam la caldura sa creasca in tava
  • Dupa care ungem cu un ou batut si dam la cuptor ptr. 45 minute, iar cozonacul cu nuca si rahat este gata!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne