Cozonac cu nuca -fara framantare

INGREDIENTE

 

  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte caldut
  • 50 gr unt topit
  • coaja de la o lamaie
  • 200 gr nuca
  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao neagra
  • esenta de rom

PAȘI

  • Umplutura: Albusurile se bat spuma cu zaharul la bain-marie.Adaugam nuca,cacaua si esenta. Drojdia se amesteca cu 1 lingura zahar,4-5 linguri de lapte caldut si o lingura de faina.O lasam deoparte sa creasca putin. Intr-un bol punem faina,zaharul,galbenusurile,coaja rasa de lamaie.Turnam drojdia,laptele si untul topit.Amestecam cu o lingura sau cu mana pana obtinem un aluat omogen.Totul e gata in 5 min.Acoperim vasul cu un prosop si-l lasam la loc caldut sa creasca. Dupa cum am citit diferite retete ar fi trebuit sa creasca cel putin 4 ore.Apoi lasat la frigider cel putin 12 si abia apoi modelat si copt.Nu am avut timp dupa cum va spuneam,asa ca dupa 3 ore am intins foaia si am intins umplutura de nuca peste.Am rulat cozonacul si l-am pus in tava.L-am lasat sa creasca,nu mai stiu cat ca aveam si altele de facut.Cand a fost crescut,l-am uns cu un galbenus si l-am dat la cuptor. Cand cozonacul e copt se scoate din tava. Al meu a crapat putin pe margini,dar e foarte bun.
wtb_1477778408.2634_60295

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne