Printre iubitorii de dulciuri vor exista întotdeauna pofticioși care adoră cozonacul. Nelipsit de la mesele de sărbători, cozonacul este mai mult ca sigur desertul care ne aduce pe toți împreună.
Jamila Cuisine vine cu o rețetă minunată pentru cozonacul european cu ciocolată Babka, care te va ajuta să coci un cozonac la fel de pufos și aromat precum cel traditional românesc.
Ingrediente pentru aluat de cozonac Babka:
- 500g faină
- 100g unt la temperatura camerei
- 150g zahăr
- 200ml lapte,
- 2 ouă
- coaja de la o lămâie
- puțină sare
- 20g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură esență de vanilie
- 1 lingură esență de portocale.
Ingrediente cremă: 100gr ciocolată
- 50g zahăr pudră
- 30g cacao
- 50g unt la temperatura camerei.
L-am gustat în zilele de iarnă aprigă în timp ce încercam să ne încălzim mâinile lângă soba buniclior. Ne-a facut fericiți când ne strângeam la masă alături de întreaga familie, de la mic la mare. Ne-a oferit momente de neuitat când ne întreceam alergând spre cuptorul încins ca să verificăm cât mai durează până se coace. Cozonacul a fost acolo, de la bun început!
Știai că Babka vine de la cuvantul din slava veche “babcia” care înseamnă “bunică”? Hm… deloc suprinzător atunci când ne gândim că primul cozonac pe care l-am văzut crescând grațios în cuptor a fost cel făcut de bunica. O singură mușcătură de cozonac Babka te trimite înapoi în timp, pe vremea când când erai nevoit să aștepți să se răcească și priveai cu nerăbdare felul în care bunica tăia cozonacul.
Mirosul cozonacului Babka proaspăt scos din cuptor reușește să cucerească pe oricine. Fiind unul dintre cele mai importante preparate de pe masa, mai ales de sărbători, acesta este martorul celor mai frumoase momente petrecute în familie. Nu trebuie să fie doar pufos, ci să aibă și o umplutură delicioasă.
Rețeta cozonacului european cu ciocolată-Babka îndeplinește întocmai aceste condiții și reușește să fie un desert cu adevărat nemaipomenit. Urmarește-o pe Jamila Cuisine și încearcă sa prepare și tu propriul tău cozonac Babka!