Rețetă covrogi cu parmezan și sos pesto

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 4 ½ – 5 căni făinî
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 ½ linguri zahăr
  • 2 lingurițe sare
  • 1 ½ cani apă încălzită
  • 6 linguri unt topit și răcit

Pentru umplutură:

  • 230 g cremă de brânză fină
  • ½ cană sos pesto de busuioc

Pentru baia de apă:

  • 10 căni de apă
  • 1/3 ceasă bicarbonat

Pentru topping:

  • 1 ou
  • Sare de mare
  • Parmezan ras

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute
  • În vasul unui mixer amestecăm 3 căni de făina, drojdia, sarea și zahărul. Adăugăm apa și untul și începem să mixăm adăugând trepatat mai multă făină (½ cană). Dacă amestecul este încă moale mai adăugăm încă o jumătate de cană de făină suplimentară.
  • Mixăm bine până începe să se formeze aluatul. Apoi amestecăm la viteză medie 5-7 minute până devine neted și se îndepărtează de pe marginile vasului.
  • Următorul pas al rețetei de covrigi este să modelăm aluatul într-o bilă, îl ungem cu ulei și îl lăsăm la crescut, la loc cald, pentru o oră sau până își dublează dimensiunea.
  • Între timp pregătim umplutura. Amestecăm crema de brânză, sosul pesto și parmezanul până se combină bine.
  • Preîncălzim cuptorul. Încălzim apa și bicarbonatul de sodiu la foc mediu. Batem oul într-un bol mic. Întindem aluatul pe o suprafață presărată cu făină și îl împărțim în 8 bucăți egale. Întindem fiecare bucată, o ungem cu câte două linguri de umplutură și o rotim și modelăm după bunul plac, însă strânsă bine la capete pentru a nu se scurge umplutura.
  • Punem covrigii unul câte unul în apa clocotită. Îi lăsăm să fiarbă câte 25 de secunde pe o parte, 25 pe cealată. Așesăm o foaie de copt, punem covrigii pe ea, îi ungem cu ou bătut și îi punem la copt pentru 12-15 minute, până de rumenesc.
  • Poftă bună!
  • Rețeta de covrigi este una simpla, nu poți da greș!
reteta covrigi

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne