Rețetă covrigi french toast

INGREDIENTE:

  • 4 linguri de zahăr brun
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • O cană apă caldă
  • 3 căni și jumătate de făină
  • O linguriță sare
  • ¾ linguriță scorțișoară
  • ¼ linguriță sirop de arțar
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr granulat amestecat cu o linguriță și jumătate de scorțișoară pentru topping

PAȘI:

Urmează pas cu pas rețeta. Covrigi french toast poți face astfel:

  • Într-un bol mic amestecăm 2 lingurițe de zahăr brun cu drojdia. Adăugăm jumătate de cană de apă călduță și lăsăm drojdia să se activeze.
  • Între timp, amestecăm cu ajutorul unui mixer făina, sarea, scorțișoara și 2 linguri de zahăr brun până se combină. Adăugăm amestecul de drojdie, împreună cu ¼ cană apă caldă, siropul de arțar, vanilia și un ou. Amestecăm până se formează aluatul.
  • Frământăm aluatul în mixer, cu o viteză medie, timp de 5 minute, adăugând suficientă cantitate de apă călduță, până când alutul devine elastic, neted și lipicios.
  • Următorul pas al rețetei de covrigi este sp frământăm aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină timp de 10-15 minute. Formăm aluatul într-o bilă, îl punem într-un bol mare pe care îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm să se ridice, într-un loc cald pentru o oră, o oră jumătate, până își dublează dimensiunea.
  • Între timp, umplem un vas mare și lat cu apă. Încălzim apa. Preîncălzim cuptorul. Împărțim aluatul în 8 bucăți egale. Formăm fiecare buctă într-o bilă netetdă. Folosim degetele pentru a face o gaură mare în centrul fiecărei bile.
  • Punem covirgeii pe o foaie de copt, îi acoperim cu un prosop umed sau o folie de plastic și lăsăm să se odihnească 10 minute.
  • După aceea, folosind o lingură punem câțiva covrigei în apa fierbinte. Le lăsăm să plutească sus. Le lăsăm pe fiecare câte 1-2 minute, apoi le răsturnăm și le lăsăm ăncă 1-2 minute. Repetem cu fiecare covrig rămas.
  • Batem un ou cu o linguriță de apă și ungem cu acesta covrigii. Presărăm generos zahăr și scorțișoară deasupra.
  • Coacem pentru 20-25 de minute, până covrigii devin aurii. Scoatem de la cuptor și lăsăm să se răcească complet.
  • Cu această rețetă de covrigi nu poți da greș! Poftă bună!
reteta covrigi

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne