INGREDIENTE:
- 4 linguri de zahăr brun
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- O cană apă caldă
- 3 căni și jumătate de făină
- O linguriță sare
- ¾ linguriță scorțișoară
- ¼ linguriță sirop de arțar
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr granulat amestecat cu o linguriță și jumătate de scorțișoară pentru topping
PAȘI:
Urmează pas cu pas rețeta. Covrigi french toast poți face astfel:
- Într-un bol mic amestecăm 2 lingurițe de zahăr brun cu drojdia. Adăugăm jumătate de cană de apă călduță și lăsăm drojdia să se activeze.
- Între timp, amestecăm cu ajutorul unui mixer făina, sarea, scorțișoara și 2 linguri de zahăr brun până se combină. Adăugăm amestecul de drojdie, împreună cu ¼ cană apă caldă, siropul de arțar, vanilia și un ou. Amestecăm până se formează aluatul.
- Frământăm aluatul în mixer, cu o viteză medie, timp de 5 minute, adăugând suficientă cantitate de apă călduță, până când alutul devine elastic, neted și lipicios.
- Următorul pas al rețetei de covrigi este sp frământăm aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină timp de 10-15 minute. Formăm aluatul într-o bilă, îl punem într-un bol mare pe care îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm să se ridice, într-un loc cald pentru o oră, o oră jumătate, până își dublează dimensiunea.
- Între timp, umplem un vas mare și lat cu apă. Încălzim apa. Preîncălzim cuptorul. Împărțim aluatul în 8 bucăți egale. Formăm fiecare buctă într-o bilă netetdă. Folosim degetele pentru a face o gaură mare în centrul fiecărei bile.
- Punem covirgeii pe o foaie de copt, îi acoperim cu un prosop umed sau o folie de plastic și lăsăm să se odihnească 10 minute.
- După aceea, folosind o lingură punem câțiva covrigei în apa fierbinte. Le lăsăm să plutească sus. Le lăsăm pe fiecare câte 1-2 minute, apoi le răsturnăm și le lăsăm ăncă 1-2 minute. Repetem cu fiecare covrig rămas.
- Batem un ou cu o linguriță de apă și ungem cu acesta covrigii. Presărăm generos zahăr și scorțișoară deasupra.
- Coacem pentru 20-25 de minute, până covrigii devin aurii. Scoatem de la cuptor și lăsăm să se răcească complet.
- Cu această rețetă de covrigi nu poți da greș! Poftă bună!