Covrigi cu sare

INGREDIENTE

 

  • 1 kg de faina 40 gr de drojdie
  • 550 ml lapte cald 100 ml ulei
  • 2 oua pentru uns 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar

PAȘI

  • Intr-o cana, punem drojdia, sarea, zaharul si laptele. Lasam 10 minute deoparte. Punem intr-un castron faina si adaugam maiaua, uleiul si framantam un aluat. Se lasa 15 minute la caldura ca sa creasca. Aluatul crescut il taiem in 10-12 parti. Fiecare parte o impartim in doua si facem snururi pe care le impletim. Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt si asezam covrigii. Ii ungem cu ou si presaram sare deasupra. Ii mai lasam 10 minute sa creasca si dam tava la cuptor la 200 de grade timp de 25-30 de minute. Pofta buna.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne