Rețetă covrigi cu miere

INGREDIENTE:

  • 1 cană jumătate de făină
  • 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură sare fără iod
  • 1 cană și un sfert de apă călduță
  • 2 lingurițe miere
  • 1-2 căni făină de grâu integral
  • Apă pentru fierbere
  • 1-2 linguri miere suplimentară

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • În vasul unui mixer punem împreună făina, sarea și amestecul de drojdie. Separat amestecăm mierea cu apa călduță. Le punem peste celelalte în mixer și le amestecăm la viteză medie 2-3 minute, până conținutul devine neted
  • Adăugăm treptat făină de grâu, apoi o cană jumătate de apă și lăsăm mixerul pe viteza cea mai lentă 1-2 minute. În cazul în care aluatul este încă foarte lipicios, adăugă, o jumătate de cană de făină de grâu suplimentară.
  • Frământăm aluatul până se formează o bilă netedă, 1-2 minute. Pe aceasta o punem într-un bol, o acoperim cu un prosop umeg și o lăsăm la crescut, până își dublează dimensiunea.
  • Odată crescut, luăm aluatul și îl împărțim în 8 bucăți egale, pe care le acoperim din nou cu prosopul ud și le lăsăm 10-15 minute. Întrw timp, pregătim foaia de copt si preîncălzim cuptorul.
  • După ce le-am lăsat să se odihnească, luăm fiecare bucată de aluat și o modelăm într-o bilă, în centrul căreia apăsăm cu degetul, până se formează niște cercuri groase. Luăm cei 8 covrigi cu mier, îi punem în tava de copt și îi lăsăm 10 minute să se odihnească.
  • Între timp, punem apa la fiert într-un vas mare, peste care adăugă, 1-2 lingurițe de miere. Punem covrigii cu miere la fiert, 1 minute jumătate pe fiecare parte. Apoi, îi transferăm pe foaia de copt.
  • Le coacem timp de 20 de minute. Le lăsăm să se răcească aproximativ 5 minute.
  • Poftă bună!
covrigi cu miere

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne