INGREDIENTE:
- 1 cană jumătate de făină
- 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură sare fără iod
- 1 cană și un sfert de apă călduță
- 2 lingurițe miere
- 1-2 căni făină de grâu integral
- Apă pentru fierbere
- 1-2 linguri miere suplimentară
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- În vasul unui mixer punem împreună făina, sarea și amestecul de drojdie. Separat amestecăm mierea cu apa călduță. Le punem peste celelalte în mixer și le amestecăm la viteză medie 2-3 minute, până conținutul devine neted
- Adăugăm treptat făină de grâu, apoi o cană jumătate de apă și lăsăm mixerul pe viteza cea mai lentă 1-2 minute. În cazul în care aluatul este încă foarte lipicios, adăugă, o jumătate de cană de făină de grâu suplimentară.
- Frământăm aluatul până se formează o bilă netedă, 1-2 minute. Pe aceasta o punem într-un bol, o acoperim cu un prosop umeg și o lăsăm la crescut, până își dublează dimensiunea.
- Odată crescut, luăm aluatul și îl împărțim în 8 bucăți egale, pe care le acoperim din nou cu prosopul ud și le lăsăm 10-15 minute. Întrw timp, pregătim foaia de copt si preîncălzim cuptorul.
- După ce le-am lăsat să se odihnească, luăm fiecare bucată de aluat și o modelăm într-o bilă, în centrul căreia apăsăm cu degetul, până se formează niște cercuri groase. Luăm cei 8 covrigi cu mier, îi punem în tava de copt și îi lăsăm 10 minute să se odihnească.
- Între timp, punem apa la fiert într-un vas mare, peste care adăugă, 1-2 lingurițe de miere. Punem covrigii cu miere la fiert, 1 minute jumătate pe fiecare parte. Apoi, îi transferăm pe foaia de copt.
- Le coacem timp de 20 de minute. Le lăsăm să se răcească aproximativ 5 minute.
- Poftă bună!