Covrigi cu mac sau susan

INGREDIENTE

 

  • 800 g de făină
  • 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 250 ml lapte călduț
  • 1 linguriță de sare
  • 100 ml de ulei
  • susan sau mac

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Adăugați apoi laptele, sarea și uleiul. Amestecați totul bine până aluatul devine omogen.
  • Se lasă la dospit 1 oră la loc călduros. Se acoperă cu un prosop.
  • După dospire, se întinde alutul și se ia forma covrigilor, după cum doriți.
  • După ce le stabiliți forma, se lasă la dospit 15 minute.
  • După dospire, se introduc pe rând într-o oală cu apă clocotită și se așează direct în tavă.
  • Se prepară cu mac sau susan și se introduc în cuptor pentru 20 de minute, la fol potrivit.
  • Se întorc pentru încă 15 minute și pe cealaltă parte, pentru a le da o crustă crocantă.
  • Poftă mare!
covrigi

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne