Rețetă covrigi cu afine și portocale

INGREDIENTE:

  • 1 cană + 4 linguri de apă călduță
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ cană afine uscate
  • 1/3 cană zahăr brun
  • 4 jumătate lingurițe de coajă de portocală rasă
  • 1 linguriță sare
  • ¼ linguriță cuișoare măcinate
  • 3 căni făină albă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 albuș de ou mare
  • 1 linguri făină de porumb

PAȘI:

Iată o rețetă de covrigi cu care nu poți da gres:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm 5 minute să se activeze.
  • Punem în mașina de pâine 1 cană + 2 linguri de apă, afine, zahărul brun, coaja de portocală, sare, cuișoare, făină și amestecul de drojdie. Setăm mașina de făcut pâine. Când ciclul este finalizat, luăm aluatul, îl împărțim în 9 bile. Pe fiecare le apăsăm în mijloc pentru a forma o gaură.
  • Punem covrigei pe o tavă, îi acoperim și îi lăsăm să crească 10 minute. Apoi, le aplatizăm ușor cu mâna. Umplem o oală (2/3) cu apă, adăugăm zahăr și punem la fiert.
  • Gătim covrigeii doi câte doi, 45 de sencunde pe fiecare parte. Facem la fel cu fiecare. Apoi, batem albușul de ou și apa rămasă și ungem covrigeii. Îi punem într-o tavă, îi acoperim cu o foaie de copt și presărăm făină de porumb peste aceștia.
  • Coacem la 250 de grade, timp de 18-22 de minute, sau până se rumenesc. Apoi, îi scoatem și îi lăsăm să se răcească.
  • Poftă bună!
  • Urmează rețeta de covrigi pas cu pas si savureaza  acest desert inedit!
reteta covrigi

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne