INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 1 cană de apă
- 3 căni făină
- 2 linguri zahăr
- 25 drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- Sare
Pentru fierbere:
- 2 litri apă
- 2 linguri apă
Pentru topping:
- 1 ou alb
- Semințe de susan
- Semințe mac
PAȘI:
Urmează pas cu pas reteța! Covrigi americani delicioși faci astfel:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Combinăm o cană de făină, amestecul de drojdie, sarea și zahărul în vasul unui mixer. Apoi adăugăm apă caldă și începem să mixăm, la viteză mică, timp de 2-3 minute.
- Adăugăm treptat făina și amestecăm cu o lingură de lemn, pentru a forma aluatul ferm. Începem să frământăm 5-7 minute, până devine neted și elastic.
- Așezăm aluatul într-un castron și-l lăsăm să se ridice, aproximativ o oră. Apoi, îl așezăm pe o suprafață cu puțină făină, îl împărțim în 4 bucăți și pe fiecare bucată în 3.
- Formăm fiecare bucată în biluțe netede, pe care le găurim în mijloc. Le așezăm pe o tavă unsă în prealabil cu ulei, le acoperim și le lăsăm la crescut pentru 15, 30 minute.
- Într-o oală mare, încălzim 2 litri de apă, împreună cu două linguir de zahăr. Punem câțiva covrigi, îi lăsăm 3 minute, apoi îi întoarcem pe cealaltă parte. Le ungem cu ou bătut și presărăm mac și semințe de susan.
- Apoi, le băgăm la cuptor pentru 20-25 minute, până încep să prindă culoarea maro-auriu.
- Aceasta rețetă de covrigi este potrivită chiar și pentru începători. Poftă bună!