INGREDIENTE
- 500 g faina
- 150 g cartofi fierti si rasi, 1/4 pachet margarina, 1 varf de lingurita sare,1 ceasca apa calduta,drojdie cat o nuca
PAȘI
- Pentru a face covrigei de casa dizolvam drojdia in apa. Intr-un vas incapator punem faina, cartofii, sarea si la urma drojdia ce a inceput sa se umfle .Amestecam totul apoi adaugam margarina topita, calduta, treptat trebuie sa avem un aluat omogen, elastic , ce nu se mai lipeste de maini!
- Lasam la crescut, la loc cald, acoperit! formam fitile din aluat si modelam covrigeii ii mai lasam sa creasca , acum asezati in tava(pregatita dinainte;unsa si pudrata cu o ploaie de faina) ii ungem cu apa+ faina radem cascaval vegetal(optional) sau presaram mac, susan, nuci,migdale, alune…. dam la copt
- cand ii scoatem ii asezam intr-un cos si-i acoperim usor sa ramana pufosi!