INGREDIENTE
Pentru a găti covrigei cu mac, ai nevoie de:
- 1 ou
- 150 g margarină sau unt
- drojdie cât o nucă mică
- făină
- 1 linguriţă rasă de sare
- 1 lingură cu seminţe de mac
PAȘI
Pentru o porție de covrigei cu mac, trebuie să:
- Baţi oul, apoi îl împărţi în două. Jumătate din ou o laşi pentru uns, iar restul de ou il pui într-un vas. Adaugi drojdia, 2-3 linguri de apă călduţă, margarina ţinută la temperatura camerei şi sarea.
Frămânţi, adăugând făină până obţii un aluat potrivit.
Intinzi o foaie din aluat şi decupezi cu forma înfăinată covrigei, pe care îi aşezi într-o tavă neunsă şi tapetată cu hârtie de copt. Ii ungi cu oul bătut, îi presari cu mac şi îi dai la cuptorul preîncălzit, pentru circa 15-20 de minute.