Covrigei (bagels)

INGREDIENTE

 

  • 450 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 50 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 oua
  • 1 lingurita miere
  • 2 lingurite ulei
  • 200 mililitri apă căduță

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă în apa călduță alături de o lingură de făină și se lasă la crescut pentru 15 minute. Se amestecă făina cu sarea, apoi se face o adâncitură în care se toarnă două ouă amestecate cu uleiul și cu mierea și maiaua. Se amestecă până ce se obține un aluat lipicios.
  • Se presara faina pe suprafata de lucru, se framanta aluatul energic si se bate aprox. 10 minute, pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se pune aluatul intr-un castron, se acopera si se tine la cald 40 de minute, sa creasca pana isi dubleaza volumul.
  • Se framanta apoi aluatul pe suprafata de lucru, se face un sul si se taie in 12 bucati egale.Din fiecare bucata se formeaza un sul lung de 20 cm, din care se formeaza un covrig. Capetele se umezesc cu putina apa si se lipesc strangandu-le cu degetele.
  • Se incinge cuptorul la 200°C si se tapeaza tava cu hartie de copt. Se pun covrigeii necopti in tava si se lasa 20 minute, acoperiti, la dospit. Se pune la fiert apa cu sare intr-o oala mare.
  • Covrigeii se scufunda pe rand cu spumiera in apa clocotita si se tin 20 de secunde. Se scot din apa si se pun inapoi in tava. Se bate al 3-lea ou si se ung cu el covrigeii prefierti, apoi se coc in cuptorul incins 14-15 minute, pana se rumenesc.
  • Se scot din cuptor si se lasa la racit.
covrigei-1

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne