INGREDIENTE:
- 250 g făină
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 ouă
- 50 g unt
- ½ linguriță sare
- 120 ml lapte
- 3 linguri zahăr
- 10 crenvurști
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii împreună cu zahărul în laptele cald.
- Într-un bol amestecăm un ou împreună cu untul. Într-un castron amestecăm făina, sarea și zahărul. Facem o gaură în mijloc, unde adăugăm drojdia și amestecul de ou și unt.
- Mixăm până se formează aluatul moale. Îl frământăm până devine neted și elastic, în jur de 10 minute.
- Așezăm aluatul într-un castron, îl ungem cu ulei și îl lăsăm la crescut în jur de o oră, până dimensiunea se dublează.
- Încălzim crevurștii în apă clocotită, timp de 7 minute.
- Desfacem aluatul crescut, îl întindem și îl împărțim în 10 bucăți egale. Bucățile le întindem până ajung la lungimea necesară să înfășoare crenvurștii de 3 ori.
- Înfășurăm crenvurșii în aluat, apoi îi lăsăm la crescut pentru jumătate de oră.
- Batem un ou spumă, împreună cu o lingură de apă, apoi ungem cele 10 bucăți de covridog.
- Punem în cuptorul preîncălzit covridogii și îi lăsăm la copt timp de 10-15 minute până ajung la culoarea aurie. Poftă bună!