Rețetă covridog

INGREDIENTE:

  • 250 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 ouă
  • 50 g unt
  • ½ linguriță sare
  • 120 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 10 crenvurști

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii împreună cu zahărul în laptele cald.
  • Într-un bol amestecăm un ou împreună cu untul. Într-un castron amestecăm făina, sarea și zahărul. Facem o gaură în mijloc, unde adăugăm drojdia și amestecul de ou și unt.
  • Mixăm până se formează aluatul moale. Îl frământăm până devine neted și elastic, în jur de 10 minute.
  • Așezăm aluatul într-un castron, îl ungem cu ulei și îl lăsăm la crescut în jur de o oră, până dimensiunea se dublează.
  • Încălzim crevurștii în apă clocotită, timp de 7 minute.
  • Desfacem aluatul crescut, îl întindem și îl împărțim în 10 bucăți egale. Bucățile le întindem până ajung la lungimea necesară să înfășoare crenvurștii de 3 ori.
  • Înfășurăm crenvurșii în aluat, apoi îi lăsăm la crescut pentru jumătate de oră.
  • Batem un ou spumă, împreună cu o lingură de apă, apoi ungem cele 10 bucăți de covridog.
  • Punem în cuptorul preîncălzit covridogii și îi lăsăm la copt timp de 10-15 minute până ajung la culoarea aurie. Poftă bună!
covridog

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne