INGREDIENTE
- Pentru aluat : 250g margarina
- 200g zahar pudra,
- 4 galbenusuri
- 4 lg smantana
- 500 g faina,
- un varf cutit sare
- coaja lamaie.
- Pentru umplutura: 4 albusuri,
- 150 g zahar pudra
- 150 g nuci macinate
- 1 lg rom,
- 1lg rasa faina
- dulceata
PAȘI
- Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat pentru cosulete cu nuca care se lasa la rece pana pregatim umplutura.
- Albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul pudra pe rand si se bate bine pana devine o spuma tare,apoi se incorporeaza nuca ,faina romul si cu o lg de lemn amestecam usor de sus in jos pale,pale. Formele mici de cosulete se ung cu putin ulei cu o pensula ,se pune din aluat cate o bucatica si se apasa cu degetele pana se imbraca interiorul formei.In fiecare se adauga cate putina dulceata (am pus dulceata de cirese),…si peste dulceata se pune umplutura cu nuca ,eu am pus cu un cornet dar puteti pune si cu lingurita,apoi se dau la cuptor la foc mic pana se rumenesc ….cam 40 minute.
- Iasa foarte multe cosulete ,depinde de marimea formelor …mie mi-au iesit 45 ca am avut forme si mai mici si mai marisoare .Stau fragede mult timp si sunt foarte bune.